Belépés a logo cat-dog

Elfelejtetted a jelszavadat?

Ha beírod az e-mail címedet, akkor küldünk Neked egy jelszó-visszaállító hivatkozást.

loader image

Belépés a logo cat-dog

Elküldtünk neked egy e-mail üzenetet

A jelszód visszaállításához kérjük, hogy kattints az e-mail üzenetben található hivatkozásra, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha a bejövő üzenetek között nem találod az általunk küldött e-mail üzenetet, akkor kérjük, hogy ellenőrizd a rendszer által levélszemétként érzékelt üzenetek tárolására szolgáló mappát is.

Belépés a logo cat-dog

Elküldtünk neked egy megerősítési e-mail üzenetet.

Belépés a logo cat-dog

Megerősítő e-mail újraküldése


A megerősítési e-mail üzenet fogadásához kérjük, hogy írd be az e-mail címedet.

loader image
dog move

MOZGÁS

Ihat a kutyám a szabadban a vizekből?

A séta és játék a szabadban az egyik legnagyszerűbb dolog az életben és napi szükséglet a kutya számára. De mi történik, ha közben szomjas lesz? Biztonságos, ha útközben iszik valamilyen vízforrásból?

A rövid válasz általában nem.

Sajnos tavaink, folyóink, egyéb állóvizeink és főleg a pocsolyák olyan organizmusokat, mikrobákat és vegyi anyagokat tartalmazhatnak, ami káros lehet a kutyádra. De van rá mód, hogy a kutyád biztonságban legyen, és inni is tudjon, miközben élvezi a kint töltött időt.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy a kutyám igyon a vizekből a szabadban?

A legjobb módja, hogy a kutyád biztonságban legyen és inni is tudjon, ha viszel magaddal tiszta ivóvizet és egy hordozható tálat minden alkalommal, amikor a szabadba mentek.

Ha látod, hogy a kutya inni próbál valamilyen vízből a szabadban, akkor gyengéden küldd el onnan, és kínáld meg vízzel a táljából.

Mi legyen akkor, ha nem szeretnék tálat magammal vinni?

A legtöbb kutya egy kis bátorítással megtanítható arra, hogy egyenesen a palackból igya a vizet, hogy ne kelljen a tálat mindenhová magaddal vinni.

Perfect Fit tips to prevent your dog to drink form outside sources of water

TÖBB OLVASÁSA

És mi a helyzet az úszással?

A kutyával úszás jó szórakozás lehet mindkettőtök számára, de a kutyák vizet nyelhetnek úszás közben.

Ha úszni viszed a kutyádat, kerüld a pangó vagy piszkosnak tűnő vizeket, hogy biztonságban legyen. Ezek a vizek nagyobb valószínűséggel tartalmaznak olyan organizmusokat, mikrobákat és vegyi anyagokat, amelyek ártalmasak lehetnek a kutyádnak.

A friss, tiszta, folyóvíz mindig sokkal jobb.

A jó szabály ilyen esetekre: ha nem úsznál benne szívesen, valószínűleg nem jó a kutyának sem.

És ne feledd, mint minden más tevékenység esetén, mindig vigyél magaddal friss vizet, és bátorítsd a kutyádat, hogy a táljából vagy az üvegből igyon úszás után.

Úszás után érdemes a kutyát alaposan megfürdetni, főleg, ha az óceánban úszott. Ez segít eltávolítani a sót és a homokat a bundájukból, és ki tudod mosni a bundájából és a bőréről a szennyeződéseket, amelyek a vízben lehettek.

Milyen gyakran kell megitatni a kutyát egy aktív napon?

Ha a kutya sokat mozog, gyakran kell kevés vizet innia. Ha meleg van, vagy megerőltető tevékenységet végez, például fut, gyakrabban kell innia – hozzánk hasonlóan.

Ezért fontos néha szünetet tartani és inni mozgás közben, lehetőleg árnyékban.

Mi a teendő, ha a kutyám ivott valamilyen vízből a szabadban?

Ha látod, hogy a kutyád iszik valamilyen friss vízből a szabadban, akkor is gyengéden tereld abba az irányba, hogy inkább az általad hozott vízből igyon.

A következő néhány napban tartsd a szemed a kutyán, és ha úgy látod, hogy rosszul lenne, vidd el állatorvoshoz.

Egyébként élvezd továbbra is a szabadban töltött időt a kutyáddal: szüksége van a mozgásra és szereti a veled töltött időt. Ez a kedvenc elfoglaltsága!