Belépés a logo cat-dog

Elfelejtetted a jelszavadat?

Ha beírod az e-mail címedet, akkor küldünk Neked egy jelszó-visszaállító hivatkozást.

loader image

Belépés a logo cat-dog

Elküldtünk neked egy e-mail üzenetet

A jelszód visszaállításához kérjük, hogy kattints az e-mail üzenetben található hivatkozásra, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha a bejövő üzenetek között nem találod az általunk küldött e-mail üzenetet, akkor kérjük, hogy ellenőrizd a rendszer által levélszemétként érzékelt üzenetek tárolására szolgáló mappát is.

Belépés a logo cat-dog

Elküldtünk neked egy megerősítési e-mail üzenetet.

Belépés a logo cat-dog

Megerősítő e-mail újraküldése


A megerősítési e-mail üzenet fogadásához kérjük, hogy írd be az e-mail címedet.

loader image
cat move

MOZGÁS

Hogyan sétáltasd a macskádat hámmal és pórázzal?

A háziállatok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen a mozgás. De tudtad, hogy nemcsak a kutyákat lehet sétáltatni? A cicáknak sem kell kimaradni semmi jóból! Most elmeséljük, hogy is működik ez.

Nem minden macska alkalmas arra, hogy hámot és pórázt tegyenek rá. Ha a te kedvenced könnyen bestresszel és nyugtalanná válik, akkor a sétáltatás valószínűleg nem neki való. De sebaj: ebben az esetben is adunk neked pár tippet azzal kapcsolatban, hogyan vedd rá a macskádat a mozgásra. Nézd meg videónkat!

  1. Először is találj egy biztonságos, az állatra jól illeszkedő macskahámot, de ne tedd azonnal fel rá.
  2. Helyezd a hámot a földre, és jutalmazd meg kedvencedet azzal, amit a legjobban szeret, ha vizsgálgatni kezdi az ismeretlen tárgyat.
  3. Amikor a cica láthatóan örömét leli a hám felfedezésében, emeld fel a hámot, hogy át tudja dugni rajta a fejét. Ha megteszi, akkor ismét jutalmat érdemel.
  4. Ha nem tiltakozik, akkor megpróbálhatod finoman a testére igazgatni a hámot (anélkül, hogy teljesen rácsatolnád). Jutalmazd meg, ha a hám már fent van, ellenkező esetben viszont ne.
  5. Most próbáld teljesen ráadni a hámot, de még póráz nélkül. Engedd sétálgatni egy kicsit, és közben megint adj neki jutalomfalatot.
  6. Gyakoroljátok ezt egy pár napig, így a cica izgatott lesz, amikor meglátja a hámot. Ezután felteheted a pórázt is, majd egy házon belüli sétára csábíthatod a macskát játék vagy valami finomság bevetésével. Kedvenced valószínűleg követni fog.
  7. Miután alaposan begyakoroltátok a házon belüli sétát, megpróbálkozhattok egy házon kívüli körrel is. Csendes, biztonságos területen érdemes kezdeni. Légy türelmes, és figyeld a macska testbeszédét. Ha bestresszel vagy idegessé válik, akkor lépj vissza a gyakorlás egy korábbi fázisába. Minden cica egy külön egyéniség, ezért fontos, hogy az ő tempójában haladjatok.

Az új dolgok megtanulása időt, gyakorlást és türelmet igényel. Egyszerre mindig csak kicsit gyakoroljatok, minden nap, és csak akkor, ha épp van kedve tanulni a cicának. De honnan fogod tudni, mit jelez kedvenced testbeszéde? Nézd meg rövid videónkat, amiből minden kiderül.

 
Add meg cicád adatait a PERFECT FIT™+ Programban való részvételhez!
BELÉPEK