Belépés a logo-cat-dog

Elfelejtetted a jelszavadat?

Ha beírod az e-mail címedet, akkor küldünk Neked egy jelszó-visszaállító hivatkozást.

loader

Belépés a logo-cat-dog

Elküldtünk neked egy e-mail üzenetet

A jelszód visszaállításához kérjük, hogy kattints az e-mail üzenetben található hivatkozásra, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha a bejövő üzenetek között nem találod az általunk küldött e-mail üzenetet, akkor kérjük, hogy ellenőrizd a rendszer által levélszemétként érzékelt üzenetek tárolására szolgáló mappát is.

Belépés a logo-cat-dog

Elküldtünk neked egy megerősítési e-mail üzenetet.

Belépés a logo-cat-dog

Megerősítő e-mail újraküldése


A megerősítési e-mail üzenet fogadásához kérjük, hogy írd be az e-mail címedet.

loader

MOZGÁS

LEGYEN KEDVENCED MOZGÉKONYABB ÉS ÜGYESEBB!

Az ügyességi (agility) játékok kiválóan alkalmasak arra, hogy fejlesszék macskád természetes mozdulatait. Csinálhatjátok otthon, egy egyszerű madártollat vagy pálcát használva ösztönzésképpen a futás, ugrás, üldözés, elkapás, gurulás és rejtőzködés gyakorlásához. Kezdjétek a legegyszerűbb mozdulatoknál, az egyre szórakozatóbbak felé haladva. Nem tudod, hogyan kezdd el? Less el pár ötletet gazdinktól és cicájától:
@PATRICKCATSON

Egy szürke szombat délutánt azzal töltöttünk, hogy a konyhában teszteltük Patrick ügyességét. Olyan egyszerű eszközöket kerestünk, amelyek megtalálhatóak a ház körül (és amelyek főként kartondobozokból készültek), hogy azokból beltéri ügyességi pályát építsünk. Mindezt egyszerű feladatokkal, amiket Patrick is meg tud csinálni.

Próbálkoztunk rengeteg dologgal, mielőtt összeállt a végleges pálya. Beleépítettünk pár kartonból készült csövet, amelyekben lehet bujkálni – nekem ezek a kedvenceim. Nagyon szórakoztató volt Patrickot tanítgatni, és igazán büszke voltam rá, amikor sikerült egy-egy feladatot végrehajtania. De beépítettünk a pályába egy kartonalagutat is, amin át tudott futni a cica, illetve egy asztalból és csövekből készült akadályt.

Volt pár feladat, amibe Patricknak nem sikerült beletanulnia. Például egy puha játékcsővel kudarcot vallottunk, mert a macska túl nagy volt hozzá. Kényelmetlen lett volna átfutnia a csövön, úgyhogy inkább megkerülte. Így ezt inkább egy nyitott végű kartondobozzal helyettesítettük, amin sokkal könnyebben átszökkent. Egy hulahoppos feladat is felbukkant a pályán – ez akkor lett volna tökéletes, ha kicsit kisebb lett volna a karika: szerintem a méret tette felismerhetetlenné. Patrick számára nem volt világos, hogy át kellene rajta ugrani.

Nem mondhatnám, hogy Patrick a világ legegyüttműködőbb macskája. Sokszor pontosan illik rá az az általános vélemény, amit a macskákról tartanak: hogy makacsak és önfejűek. Ám egy kis rábeszélés (és persze néhány finomság) után egész jól beletanult a feladatokba. Türelmet és rengeteg dicséretet igényel – de a végeredmény mindkettőnket kárpótol! Fontos volt elfogadni, amikor a dolgok nem a tervek szerint haladtak – ha például Patrick kezdte elveszíteni az érdeklődését, akkor megálltunk, és inkább később visszamentünk. Ennek a kis lépésekkel haladó módszernek meg is lett a hatása, mert mindketten kellően izgatottak tudtunk maradni. Az alábbiakban összegyűjtöttem pár tippet a tapasztalataink alapján minden egyes akadályhoz.

Kúszócsövek:

- Vess be olyan finomságokat és játékokat, amiket nagyon szeret a cicád – így nagyobb hajlandóságot mutat majd a botok alatti kúszásra-mászásra
- Először két botot használj, és csak akkor próbálkozz többel, ha már jól megy a macskádnak az egyszerűbb feladat
- A kis lépésekkel haladás remekül működött: Patrick hamar rájött, hogy már az apróbb erőfeszítések is jutalommal járnak

Alagút (doboz):

- Gondoskodj róla, hogy elég nagy és kényelmes legyen az alagút
- Kezdd egy rövid alagúttal – később bármikor ki tudod bővíteni, ha a kisebbel már megy a feladat
- Ismét jutalomfalatokat vetettünk be, hogy Patricknak elég vonzó legyen az alagúton való áthaladás – de a játékok ugyanilyen jól működnének

Asztalgát:

- Időbe telik, mire belejön a cica az új ügyességi játékba, ezért legyél türelmes
- Tartsd a botot alacsonyabban, és jutalomfalatokkal vagy játékkal ösztönözd a macskát arra, hogy áthaladjon fölötte
- Ha már jól megy kedvencednek a feladat, akkor biztasd egyre magasabb ugrásokra

Kifejezetten szórakoztató volt az ügyességi pálya elkészítése, és egyben nagyszerű lehetőség Patrick tanulási képességeinek fejlesztésére is. Az ilyen jellegű közös időtöltés erősíti a kötődést közted és a macskád között, így nemcsak a cica, de te is jutalomként élheted meg.


Add meg cicád adatait a PERFECT FIT™+ Programban való részvételhez!
BELÉPEK