Belépés a logo cat-dog

Elfelejtetted a jelszavadat?

Ha beírod az e-mail címedet, akkor küldünk Neked egy jelszó-visszaállító hivatkozást.

loader image

Belépés a logo cat-dog

Elküldtünk neked egy e-mail üzenetet

A jelszód visszaállításához kérjük, hogy kattints az e-mail üzenetben található hivatkozásra, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha a bejövő üzenetek között nem találod az általunk küldött e-mail üzenetet, akkor kérjük, hogy ellenőrizd a rendszer által levélszemétként érzékelt üzenetek tárolására szolgáló mappát is.

Belépés a logo cat-dog

Elküldtünk neked egy megerősítési e-mail üzenetet.

Belépés a logo cat-dog

Megerősítő e-mail újraküldése


A megerősítési e-mail üzenet fogadásához kérjük, hogy írd be az e-mail címedet.

loader image
cat move

MOZGÁS

LEGYEN KEDVENCED MOZGÉKONYABB ÉS ÜGYESEBB!

Az ügyességi (agility) játékok kiválóan alkalmasak arra, hogy fejlesszék macskád természetes mozdulatait. Csinálhatjátok otthon, egy egyszerű madártollat vagy pálcát használva ösztönzésképpen a futás, ugrás, üldözés, elkapás, gurulás és rejtőzködés gyakorlásához. Kezdjétek a legegyszerűbb mozdulatoknál, az egyre szórakozatóbbak felé haladva. Nem tudod, hogyan kezdd el? Less el pár ötletet gazdinktól és cicájától:
@PATRICKCATSON

Egy szürke szombat délutánt azzal töltöttünk, hogy a konyhában teszteltük Patrick ügyességét. Olyan egyszerű eszközöket kerestünk, amelyek megtalálhatóak a ház körül (és amelyek főként kartondobozokból készültek), hogy azokból beltéri ügyességi pályát építsünk. Mindezt egyszerű feladatokkal, amiket Patrick is meg tud csinálni.

Próbálkoztunk rengeteg dologgal, mielőtt összeállt a végleges pálya. Beleépítettünk pár kartonból készült csövet, amelyekben lehet bujkálni – nekem ezek a kedvenceim. Nagyon szórakoztató volt Patrickot tanítgatni, és igazán büszke voltam rá, amikor sikerült egy-egy feladatot végrehajtania. De beépítettünk a pályába egy kartonalagutat is, amin át tudott futni a cica, illetve egy asztalból és csövekből készült akadályt.

Volt pár feladat, amibe Patricknak nem sikerült beletanulnia. Például egy puha játékcsővel kudarcot vallottunk, mert a macska túl nagy volt hozzá. Kényelmetlen lett volna átfutnia a csövön, úgyhogy inkább megkerülte. Így ezt inkább egy nyitott végű kartondobozzal helyettesítettük, amin sokkal könnyebben átszökkent. Egy hulahoppos feladat is felbukkant a pályán – ez akkor lett volna tökéletes, ha kicsit kisebb lett volna a karika: szerintem a méret tette felismerhetetlenné. Patrick számára nem volt világos, hogy át kellene rajta ugrani.

Nem mondhatnám, hogy Patrick a világ legegyüttműködőbb macskája. Sokszor pontosan illik rá az az általános vélemény, amit a macskákról tartanak: hogy makacsak és önfejűek. Ám egy kis rábeszélés (és persze néhány finomság) után egész jól beletanult a feladatokba. Türelmet és rengeteg dicséretet igényel – de a végeredmény mindkettőnket kárpótol! Fontos volt elfogadni, amikor a dolgok nem a tervek szerint haladtak – ha például Patrick kezdte elveszíteni az érdeklődését, akkor megálltunk, és inkább később visszamentünk. Ennek a kis lépésekkel haladó módszernek meg is lett a hatása, mert mindketten kellően izgatottak tudtunk maradni. Az alábbiakban összegyűjtöttem pár tippet a tapasztalataink alapján minden egyes akadályhoz.

Kúszócsövek:

- Vess be olyan finomságokat és játékokat, amiket nagyon szeret a cicád – így nagyobb hajlandóságot mutat majd a botok alatti kúszásra-mászásra
- Először két botot használj, és csak akkor próbálkozz többel, ha már jól megy a macskádnak az egyszerűbb feladat
- A kis lépésekkel haladás remekül működött: Patrick hamar rájött, hogy már az apróbb erőfeszítések is jutalommal járnak

Alagút (doboz):

- Gondoskodj róla, hogy elég nagy és kényelmes legyen az alagút
- Kezdd egy rövid alagúttal – később bármikor ki tudod bővíteni, ha a kisebbel már megy a feladat
- Ismét jutalomfalatokat vetettünk be, hogy Patricknak elég vonzó legyen az alagúton való áthaladás – de a játékok ugyanilyen jól működnének

Asztalgát:

- Időbe telik, mire belejön a cica az új ügyességi játékba, ezért legyél türelmes
- Tartsd a botot alacsonyabban, és jutalomfalatokkal vagy játékkal ösztönözd a macskát arra, hogy áthaladjon fölötte
- Ha már jól megy kedvencednek a feladat, akkor biztasd egyre magasabb ugrásokra

Kifejezetten szórakoztató volt az ügyességi pálya elkészítése, és egyben nagyszerű lehetőség Patrick tanulási képességeinek fejlesztésére is. Az ilyen jellegű közös időtöltés erősíti a kötődést közted és a macskád között, így nemcsak a cica, de te is jutalomként élheted meg.


Add meg cicád adatait a PERFECT FIT™+ Programban való részvételhez!
BELÉPEK