Perfect Fit imagery

Keresés

Adja meg az alábbi kulcsszót a cikkek és termékek kereséséhez.

ÚJ KUTYA BEFOGADÁSA

A Perfect Fit megosztása MEGOSZTÁS
ÚJ KUTYA BEFOGADÁSA

Egy új kutya befogadása érzelmes és izgalmas élmény lehet számodra és új családtagod számára egyaránt. Talán aggódsz egy kicsit amiatt, hogy új kutyád vagy kölyökkutyád miként fogja megszokni az ismeretlen környezetet és az új arcokat. Hozzád hasonlóan új barátodnál is előfordulhat némi szorongás a költözés kapcsán, ez azonban normális mértékig természetes reakció a részéről. Ha felkészülsz erre az örömteli alkalomra, akkor kutyáddal már az első naptól nyugodtabb körülmények között élvezhetitek egymás társaságát. Ebben a cikkben gyakorlati tanácsokkal próbálunk segíteni Neked abban, hogy az érkezés új kutyád számára és számodra is pozitív élmény lehessen.

HOGYAN SEGÍTHETSZ ÚJ KUTYÁDNAK OTTHON ÉREZNI MAGÁT?

Egy új kutya befogadása során a hangsúly a felkészülésen van. Az első lépés egy takaros és biztonságérzetet tápláló otthon kialakítása. A következő egyszerű irányelvek betartásával segíthetsz új családtagodnak, hogy kényelmesen és biztonságban érezze magát a nagy napon, valamint „kutyaálló”-vá és kutyád számára biztonságossá teheted a lakásodat.

ELŐKÉSZÜLET: TAKAROS OTTHON….

Először is, ahhoz, hogy új barátod otthon érezze magát, alakítsd ki azokat helyeket, ahol enni és inni fog. Ha új eledelt szeretnél adni neki, akkor fokozatosan, egy hét alatt álljon át új étrendjére. Ne felejts el kirakni neki egy plusz itatótálat kinti használatra.

 

Ahhoz, hogy kutyád még otthonosabban érezze magát, legyen egy mosható párnája. Kezdetben teheted a fekhelyét egy megfelelő méretű, biztonságos szállítóboxba vagy kölykezőkarámba, hogy biztonságban érezze magát és alkalmanként rövid ideig felügyelet nélkül lehessen.

Ne felejts el kutyád számára megfelelő szőrápolási eszközöket vásárolni. Mindenképpen vegyél a bundája hosszának megfelelő kefét. Ezzel nem csak az egészséges és fényes szőrzetet biztosíthatod számára, hanem kapcsolatotok is erősödhet.

Szerezd be az olyan alapvető egészségügyi termékeket, mint a fogkefe.

… ÉS BIZTONSÁGÉRZETET TÁPLÁLÓ KÖRNYEZET.

Távolíts el a lakásból minden olyan tárgyat vagy növényt, amely potenciálisan káros vagy mérgező lehet kutyád számára. Míg bizonyos anyagok értelemszerűen károsak a kutyák egészségére (ideértve például a háztartási tisztítószereket), a csokoládéról, a mazsoláról, a hagymáról, fokhagymáról vagy néhány növényről (például a leanderről, a liliomfélékről, a mikulásvirágról, a filodendronról, a hortenziáról, a jácintról, a sárga nárciszról vagy a tulipánról) talán nem is feltételeznénk, hogy mérgező hatással lehetnek a kutyákra.

Távolíts el a közeléből minden olyan káros tárgyat, mint például az elektromos kábelek vagy éles tárgyak. Egy fiatal kölyökkutya megpróbálhat megenni, lenyelni vagy megrágni bármit, amibe belebotlik. Érdemes azt is átgondolni, hogy relatív értékes tárgy se legyen a ház körül kölyökkutyád számára elérhető, amíg a felfedezési időszakban van. Mindannyian tudjuk, miért!

Készíts egy fényképet kutyádról a családba való érkezését követően, amint lehet. Különösen hasznos lesz, ha elveszik egy séta során vagy valahol máshol. Egyes országokban a hivatalos személyazonosító igazolvány teszi lehetővé a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai számára, hogy igazolják kedvencük bejegyzését. Javasoljuk, hogy tartsd ezt az igazolványt a pénztárcádban.

Javasoljuk, hogy esetleges sürgős helyzet esetére állatorvosod elérhetőségi adatait írd be a telefonodba. Használd ki a rendszeres látogatásokat, így gondoskodhatsz kutyád beoltásáról, a nemzetközi nyilvántartásban mikrochip azonosítóval való megfelelő azonosításáról, a megfelelő parazitaölő kezeléséről, illetve az igénybe vehető egészségbiztosítás év közbeni naprakészen tartásáról. Állatorvosod egy elsősegélycsomag összeállításában is segíthet Neked, hogy elővigyázatosságból mindig kéznél lehessenek az alapvető fontosságú gyógyászati eszközök, ideértve például némi szemöblögetésre szolgáló vizet, egy csipeszt, némi fültisztító oldatot, pár géz alapú kötszert stb.

 

ÚJ TÁRSAID HAZASZÁLLÍTÁSA

Új kölyökkutyád vagy kutyád korától és méretének megfelelően válaszd ki a megfelelő utazási kiegészítőket a hazaútra. Szerezd be az alábbiakat új utasod számára: kutyaszállító box, hám biztonsági övhöz vagy kutyavédő rács. Kölyökkutya esetén használj egy, a számukra kialakított ketrecet, hogy az első, esetlegesen ijesztő úton nagyobb biztonságban érezhesse magát. Felnőtt kutyák esetében választhatsz egy biztonsági övhöz használható hámot vagy akár egy kutyavédő rácsot.

A kutyák esetleges kezdeti szorongása talán a régi gazdájuk illatát viselő régi játék vagy takaró segítségével is csökkenthető. Elvégre a kutya kissé megrémülhet vagy nyugtalanná válhat az utazástól, a sok új szagtól, valamint az idegen hangoktól. Nagy esély van rá, hogy ugatni vagy nyüszögni fog, ami teljesen normális. Beszélj hozzá nyugtató hangon és adj neki időt, hogy felülemelkedjen a félelmein.

Új kutyádnak vegyél egy nyakörvet, egy hámot és egy pórázt is. Ahogy kölyökkutyád nő és egyre erősebb lesz, mind a nyakörvet, a hámot és a pórázt is le kell majd cserélned.

(Hivatkozás az M4 „Hogyan szoktassam megfelelően a kutyát a sétához?” című cikkre)

AZ ELSŐ KÖZÖS NAP OTTHON

Megfelelő felkészülés hiányában az új kutya érkezése meglepően stresszes lehet a kutya számára és számodra egyaránt. Ne feledd, hogy bár Te és családtagjaid bizonyára nagyon izgatottak vagytok az új kutyád érkezése kapcsán, a kutyának a lehető legtöbb nyugalomra és biztonságérzetre van szüksége ezen az érzelemdús napon. A következő lépések segítségével megkönnyítheted az utazást, valamint mindnyájatok számára kellemes élménnyé teheted a találkozást.

A CSALÁDTAGOK BEMUTATÁSA KUTYÁDNAK

Először is beszéld meg új kutyád érkezését a családdal, majd egyeztessétek egymás feladatait. Beszéljétek meg, ki fogja etetni, sétáltatni, ki fog takarítani utána... stb.

Kezdetben ne tedd ki kölyökkutyádat vagy kutyádat túl sok izgalomnak és ne halmozd el ingerekkel, hagyd, hogy alkalmazkodjon új környezetéhez. Fokozatosan vidd be új környezetébe, beleértve a családtagok bemutatását is, és ne erőltesd, hogy mindenkivel az első naptól kapcsolatba kerüljön.

FINOM FALATOK ÉS JÁTÉK – KEZDŐDHET A KALAND

Az első napon kövesd új kutyád korábbi etetési rendjét, majd amennyiben változtatnál rajta, akkor 5 – 7 nap alatt alakítsd ki új etetési rutinját. Ahogy kölyökkutyád nő és eléri a felnőtt kort, korának és aktivitási szintjének megfelelően alakítsd ki étrendjét.

A víz az egyik legfontosabb tápanyag kutyád számára. Gondoskodj róla, hogy a házon belül és kívül is legyen elérhető számára tiszta, friss víz.

Mivel lehetne még segíteni neki? Hát persze, a játékok! Több száz féle kutyajáték közül választhatsz, amivel lekötheted új, négylábú barátod figyelmét. Kinti játékok, benti játékok, játékok gazdiknak, ételadagoló játékok stb. Gondoskodj róla, hogy korának megfelelő játékokat szerezz be számára, és, hogy a lehető leggyakrabban játsszon.

A játék remek módja szeretett kedvenced és a közted lévő kapcsolat erősítésére. A játék nagyon jó arra is, hogy kutyád egész életében ösztönzött és aktív maradjon. Ezért légy türelmes új barátoddal! Akkor ő is türelmes lesz Veled.

Összefoglalva: ha a kezdetektől megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot és vizet biztosítasz kutyád számára, akkor ezzel megkönnyítheted neki az új környezet megszokását. Az alapvető táplálkozási szükségletek kielégítését követően azonban ne feledkezz meg róla, hogy a kutyádnak nagyon sok figyelemre és játékidőre van szüksége. Tervezd be a játékidőt a napjaidba, és kezdj el olyan kapcsolatot kialakítani kutyáddal, amelyben a szeretet napról napra erősödhet!

VÁSÁROLJON MOST

VÁSÁROLJON MOST