Perfect Fit imagery

Keresés

Adja meg az alábbi kulcsszót a cikkek és termékek kereséséhez.

HOGYAN ELÉGÍTSD KI KUTYÁD ÉTVÁGYÁT?

Nemcsak a válogatós ebek jelenthetnek kihívást, amikor elérkezik az evés ideje. De vajon hogyan tudod kontrollálni kutyád étvágyát, és helyesen etetni? Tippjeink következnek:

A Perfect Fit megosztása MEGOSZTÁS
HOGYAN ELÉGÍTSD KI KUTYÁD ÉTVÁGYÁT?

JÓ EVŐK

A kutyák természetüknél fogva dög- és hulladékevők. Ez a magyarázata annak, amikor kedvenced megpróbál mindent, sőt: tulajdonképpen bármit megenni, amit csak lát. Ez a viselkedés viszont könnyen oda vezethet, hogy többet eszik, mint kellene. Elárulunk pár trükköt, amik segítenek kordában tartani a napi fogyasztását.

  • Próbáld keverni a nedves és a száraz eledelt. A nedves tápok általában negyedannyi kalóriát tartalmaznak, mint a szárazak. Ez azt jelenti, hogy így trükközve több ételt adhatsz, miközben ugyanannyi marad a tápérték.
  • A több részre osztott kutyatálak lassítják a habzsolás sebességét, miközben mentálisan ingerlik, és így szórakoztatják az állatot. Akár te is készíthetsz otthon egy csináld magad etetőt. Például beleszórhatod a száraz tápot egy üres tojástartóba (tetővel vagy anélkül), és figyelheted, hogyan küzd kedvenced a finom falatokért.
  • A gyakorláskor, feladatok közben adott jutalomfalatokat vond le a napi táplálékmennyiségből. Gyakorláson kívüli jutalomfalatokat ne adj túl gyakran a kutyádnak, főleg ne emberi nassolnivalókat, ezekkel ugyanis könnyen túl túlszaladhatsz az ajánlott napi kalóriamennyiségen.
  • Klikkeres tréninget alkalmazva jutalmazással taníthatod meg kutyádat arra a viselkedésre, amit elvársz tőle. Nézd meg videónkat, amelyből kiderül, hogy néz ki ez a gyakorlatban.

VÁLOGATÓS KUTYÁK

Azt már biztos sokszor megtapasztaltad, mennyire embert próbáló egy válogatós kutyával bánni. Jó hírünk van: összegyűjtöttünk pár tippet, ami segíthet neked a heroikus küzdelemben:

  • Ne adj neki túl sok nasit, főleg ne embereknek való ételt, így nem veszed el az étvágyát a főétkezésektől.
  • Inkább naponta háromszor adj kedvencednek kisebb mennyiségű eledelt, mint egyszer sokat.
  • Kínálgasd étellel kb. 10 percig, aztán vedd el előle az eledelt, és próbálkozz újra 30 perccel később.
  • Mivel a kutyáknak rendkívül kifinomult a szaglásuk, adj egy kevés meleg vizet az ételhez, hogy még több finom íz szabadulhasson fel.
  • Dicsérd meg a kutyádat, ha eszik valamennyit: ez bátorítja a lelkesebb falatozásra.
  • Fáraszd ki a kutyust több mozgással, ami szintén meghozhatja az étvágyát.

VÁSÁROLJON MOST

VÁSÁROLJON MOST