Perfect Fit imagery

Keresés

Adja meg az alábbi kulcsszót a cikkek és termékek kereséséhez.

A LEGJOBB JÁTÉKOK KÖLYÖKKUTYÁD SZÁMÁRA

A Perfect Fit megosztása MEGOSZTÁS
A LEGJOBB JÁTÉKOK KÖLYÖKKUTYÁD SZÁMÁRA

Kölyökkutyád imád játszani. Talán észrevetted, hogy számos kreatív módot talál arra, hogy játsszon és elfoglalja magát. Talán holmijaiddal is szeretne játszani, amire jobb, ha nem bátorítod. Valószínűleg nem örülnél, ha véletlenül az új edzőcipődet rágná meg játékból! Sokkal jobb, ha megtanítod kölyökkutyádat, hogy vannak saját játékai. A legjobb kölyökkutyák számára készült játékok pedig órákon át szórakozást és stimulációt biztosítanak aktív barátodnak. Érdemes játékait időről időre váltogatni. A kölyökkutyák szeretik a változatosságot, és sokkal több játék van számukra a már bevált labdánál, akkor is, ha azok remek szórakozást biztosítanak számára*. Ezért, ha olyan játékokat keresel, amelyek lefoglalják és boldoggá teszik kölyökkutyádat, akkor számos kreatív, stimuláló játékot találsz, amivel szórakoztathatod és formában tarthatod.

*Megjegyzés: Ha labdát adsz kölyökkutyádnak, akkor győződj meg róla, hogy nem fulladhat meg könnyen tőle amiatt, hogy túl nagy vagy mert lenyeli (a kutyának és a labdának passzolnia kell egymáshoz) vagy legyen egy lyuk a közepén, ami a legrosszabb esetben is lehetővé teszi a légzést.

MIÉRT OLYAN FONTOS A JÁTÉK KÖLYÖKKUTYÁMNAK?

A játék fontos része kölyökkutyád tanításának, és nagymértékben hozzájárulhat mind a rövid-, mind a hosszútávú jólétéhez és egészségéhez (lásd az alábbi cikket: Kutyás sportok/A legjobb kutyás sportok és játékok). Kölyökkutyád eleinte játék közben pozitív módon szabadít fel energiát. És mindannyian tudjuk, hogy mennyi energiája van egy növésben lévő kölyökkutyának! A számos formában, színben kapható, sokféle anyagú és funkciójú, kölyökkutyák számára készült játékokkal remekül lehet stimulálni érzékszerveiket, fejleszteni kognitív képességeiket és ösztönözni őket környezetük felfedezésére és figyelmük lekötésére. Sokféle játék van, ami megfelelhet kölyökkutyád igényeinek és jellemzőinek. Az interaktív játékokat például kifejezetten kölyökkutyád szellemi képességeinek stimulálására tervezték, míg más játékok célja vagy a mozgás vagy a kényelem biztosítása számára. És míg néhány játék kifejezetten arra való, hogy lefoglalják kölyökkutyádat, amikor egyedül van (mivel tényleg mosogatnod vagy mosnod kell), mások remek lehetőséget kínálnak a közös játékra. Ha együtt szórakoztok egy játékkal, akkor az nagyszerű módja kapcsolatotok elmélyítésének. A játékidő alatt azt is megtanulja kölyökkutyád, hogy hogyan lépjen kapcsolatba megfelelő módon Veled, más kutyákkal és más emberekkel. Megtanítja számára a játék során elfogadható viselkedést, ami nem a csípés, harapás. A kutya személyiségétől függően ezt gyakran korrigálják a kutya azonnali mellőzésével, ha nem kívánatos viselkedést tanúsít. A reakció a kutya személyiségétől függ. Néhány kutya abbahagyja a helytelen viselkedést, ha egyszerűen mellőzik, másoknál előfordulhat, hogy szigorúbban és egyértelműbben kell eljárni. A trükk az, hogy abba kell hagyni a játékot és hátat kell fordítani neki, amíg megtanulja a helyes viselkedést... Ha azonban úgy tűnik, hogy kedvenced mellőzése nem válik be, akkor előfordulhat, hogy egyértelműen és határozottan mondanod kell „nem”, amíg meg nem érti.

ÖTLETEK A LEGJOBB JÁTÉK KIVÁLASZTÁSÁHOZ KÖLYÖKKUTYÁD SZÁMÁRA

-Masszív, tartós játékokat válassz. A kölyökkutyák foga rendkívül éles, játékaik elhasználódhatnak. Kerüld az olyan anyagokból készült játékokat, amelyek könnyedén széteshetnek, vagy az olyan anyagokat, amelyek túl kemények, mivel ezek könnyen károsíthatják a kutya fogzománcát. Ügyelj arra, hogy olyan játékokat válassz, amiket kifejezetten a kölyökkutya tejfogához terveztek, illetve olyan rágható kötéljátékokat, amiket biztonságban megrághat alaposan, amikor 16 hetesen elkezdenek a felnőtt fogai kijönni. Mindig ellenőrizd kölyökkutyád játékainak jó állapotát. A sérült játékokat dobd ki és cseréld le.

-Válassz megfelelő méretű játékokat kölyökkutyádnak. Kerüld az olyan kis komponensekből álló játékokat, amiket kölyökkutyád lenyelhet. Néhány játékot mini kölyökkutyának készítenek, pl: a Yorkshire Terrier vagy a Tacskó fajtájúaknak, azonban ezek túl kicsik az olyan nagyobb testű kölyökkutyáknak, mint a Golden Retriever vagy a Labrador. Túl nagy, a nagyobb állkapoccsal rendelkező, felnőtt kutyák számára készült igen nagy játékokat se akarj választani. Kölyökkutyád nem tud majd vele játszani és csak frusztrálni fogja.

-Válassz korának megfelelő játékot. Például a felnőtt kutyák számára tervezett szövet frizbi túl nagy lehet egy kis kölyökkutya számára és nem tudja elkapni. Bizonyos interaktív játékok túl nagy kihívást jelenthetnek kölyökkutyád számára (fejlődési szakaszától függően), és csak frusztrálhatják őt. Kétség esetén kérj tanácsot az állatorvostól és mindig alaposan olvasd át a csomagoláson lévő utasításokat.

AZ ALÁBBIAKBAN FELSOROLUNK NÉHÁNYAT A LEGJOBB KÖLYÖKKUTYA-JÁTÉKOK KÖZÜL:

FOGZÁSSEGÍTŐ JÁTÉKOK KÖLYÖKKUTYÁKNAK

3-4 hónapos korban a kölyökkutya tejfogai elkezdenek kiesni és felnőtt fogai elkezdenek kijönni. Ez elég kellemetlen lehet számára. Biztonságos, rágható, fogzássegítő játékokkal segíthetsz neki könnyebbé tenni neki ezt az időszakot.

 • Olyan játékokat válassz, amiket a kölyökkutyák biztonságosan megrághatnak, például gumiból vagy kötélből készült játékokat.
 • Néhány fogzássegítő játékot megtölthetnek hideg vízzel, ami nyugtatólag hathat kölyökkutyád fájó ínyeire.
 • A fogzássegítő játékok a kölyökkutyák számára megfelelő, sokféle formában és méretben kaphatóak.

 

 

A LEGJOBB INTERAKTÍV JÁTÉKOK KÖLYÖKKUTYÁKNAK

Az interaktív játékok célja, hogy stimulálják kölyökkutyád szellemi képességeit az által, hogy ösztönzik egy feladat elvégzésére. Ehhez még hozzájön az ember-háziállat közötti kommunikáció, ami által kapcsolatotok elmélyülhet. A leginteraktívabb játékok kihívást jelentenek kölyökkutyád számára. Segítségükkel remekül lekötheted kölyökkutyádat és megakadályozhatod, hogy unatkozzanak. Íme néhány példa:

 • A kutyák számára készült kirakós játékok, mint például a kirakós tálka különböző építőelemekkel, amiket kölyökkutyádnak körbe kell csúsztatni, hogy megszerezze az alatta lévő jutalomfalatot vagy egy barázdált labda. A barázdák megtölthetőek jutalomfalatokkal, amiket kölyökkutyád megpróbál megszerezni, miközben játszik a labdával.
 • Érzékstimuláló játékok. Ezek olyan játékok, amik stimulálják kölyökkutyád szaglását, látását vagy hallását.

 

KINTI JÁTÉKOK KÖLYÖKKUTYÁKNAK

Amikor csak lehet, nagyszerű program a szabadban tölteni az időt kölyökkutyáddal és hagyni, hogy szaladgáljon. A szocializáció és más kutyákkal való kapcsolatba kerülés a 12. hét után a legjobb, amikor elkezdődik az oltások beadásának második szakasza. Természetesen biztosítsd róla, hogy biztonságban közlekedhet póráz nélkül a szabadban, az általad választott játékterületen. Néhány szórakoztató kinti játék:

 • A rugalmas gumiból vagy szövetből, kölyökkutyák számára készült frizbi, ami nem túl kemény kölyökkutyád növekvő fogainak és állcsontjának. Játszhattok vele lelkesítő „Hozd vissza!” játékot vagy cipelheti is, ha ahhoz van kedve.
 • Jutalomfalatokkal megtöltött játékok, amiket megmutathatsz kölyökkutyádnak, majd elrejtheted a kertben, hogy a szórakoztató bújócskát játszhassátok. Ez remek alkalom számára, hogy mozogjon és szaglását is stimuláld. (Ügyelj rá, hogy a jutalomfalatokat vedd figyelembe a napi táplálékbevitel szempontjából. A jutalomfalatokkal mindig gazdaságosan járj el. A napi adag száraz tápból is adhatsz neki jutalomfalatok helyett)
 • Gumilabdák, amiket gurigathat vagy elkaphat.
 • A nyáron hűsítő szórakozást jelentő, gumiból készült játékok, amik megtartják, majd fokozatosan kiengedik a vizet.
 • Egy kicsi kutyamedence, ha úgy látod, kölyökkutyád szeret vizes lenni és pancsolni (a medencét azonban kizárólag a felügyeleted alatt használjátok),
 • Vízpermetező kutyáknak, amin együtt szaladhattok át.

 

JÁTÉKOK KÖLYÖKKUTYÁKNAK, AMIKHEZ HOZZÁBÚJHATNAK VAGY KÉNYELMET BIZTOSÍTANAK SZÁMUKRA

A kölyökkutyák néha szoronghatnak, főként éjjelente. Kölyökkutyád talán megnyugtatónak találja, ha odabújhat egy puha játékhoz, ami akár lehet a kabalája.

Azt azért ne feledd, hogy a puha játékoknak jó minőségűeknek kell lenniük és rendszeresen meg kell győződnöd róla, hogy kölyökkutyád nem szedi ki az ilyen játék tömését. Figyeld meg a viselkedését, ahogy kölyökkutyád nő, egyre hajlamosabb lesz a puha anyagú dolgokat szétszedni és ez veszélyes lehet. Ahogy láthatod, mindenféle játék kapható kölyökkutyád lefoglalására és szórakoztatására. Talán elöl is szeretnél hagyni neki néhányat, amikor egyedül van, hogy ne unatkozzon és környezete is gazdagabb legyen. Más játékokkal tréningezheted, például megtaníthatod neki, hogy csak a saját rágható játékait rágja meg, mást ne. Jutalmazhatod játékkal, ha figyel rá vagy tartogathadot a játékokat különleges, együtt töltött alkalmakra kapcsolatotok erősítése céljából. Ne feledd, hogy kölyökkutyádnak lehet saját ízlése, ezért előfordulhat, hogy nem mindig tetszik neki az általad számára kiválasztott játék. Ilyen esetben ne erőszakold rá a játékot, hanem próbálkozz mással. Idővel, ha figyeled, hogy hogyan játszik, akkor rá fogsz jönni, hogy mit szeret a legjobban.

Ne feledd, hogy a kölyökkutyáknak sok alvásra is van szüksége a jó közérzethez, valamint fizikai és szellemi fejlődésükhöz (lásd az alábbi cikket: „Mennyit kell aludnia a kiskutyának?”). Jobb, ha nem fárasztod le túlságosan azzal, hogy azt várod tőle, hogy egész nap játsszon. Kölyökkutyád játék után valószínűleg pihenésre vágyik. Ez időt ad neki a sok, játék által megtanult dolog beépülésére és energiája visszanyerésére. Valószínűleg jobb, ha többször tart szünetet nap közben játék során, mintha egy hosszabb időszakot próbálsz neki beütemezni. Így a játékidő élvezetes és stimuláló lesz kölyökkutyád számára. És most, hogy rengeteg nagyszerű játéka van, biztosan újra és újra szórakozni akar majd!

VÁSÁROLJON MOST

VÁSÁROLJON MOST