Perfect Fit imagery

Keresés

Adja meg az alábbi kulcsszót a cikkek és termékek kereséséhez.

IHAT A KUTYÁM A SZABADBAN A VIZEKBŐL?

A Perfect Fit megosztása MEGOSZTÁS
IHAT A KUTYÁM A SZABADBAN A VIZEKBŐL?

A séta és játék a szabadban az egyik legnagyszerűbb dolog az életben és napi szükséglet a kutya számára. De mi történik, ha közben szomjas lesz? Biztonságos, ha útközben iszik valamilyen vízforrásból?

A rövid válasz általában nem.

Sajnos tavaink, folyóink, egyéb állóvizeink és főleg a pocsolyák olyan organizmusokat, mikrobákat és vegyi anyagokat tartalmazhatnak, ami káros lehet a kutyádra. De van rá mód, hogy a kutyád biztonságban legyen, és inni is tudjon, miközben élvezi a kint töltött időt.

HOGYAN AKADÁLYOZHATOM MEG, HOGY A KUTYÁM IGYON A VIZEKBŐL A SZABADBAN?

A legjobb módja, hogy a kutyád biztonságban legyen és inni is tudjon, ha viszel magaddal tiszta ivóvizet és egy hordozható tálat minden alkalommal, amikor a szabadba mentek.

Ha látod, hogy a kutya inni próbál valamilyen vízből a szabadban, akkor gyengéden küldd el onnan, és kínáld meg vízzel a táljából.

MI LEGYEN AKKOR, HA NEM SZERETNÉK TÁLAT MAGAMMAL VINNI?

A legtöbb kutya egy kis bátorítással megtanítható arra, hogy egyenesen a palackból igya a vizet, hogy ne kelljen a tálat mindenhová magaddal vinni.

ÉS MI A HELYZET AZ ÚSZÁSSAL?

A kutyával úszás jó szórakozás lehet mindkettőtök számára, de a kutyák vizet nyelhetnek úszás közben.

Ha úszni viszed a kutyádat, kerüld a pangó vagy piszkosnak tűnő vizeket, hogy biztonságban legyen. Ezek a vizek nagyobb valószínűséggel tartalmaznak olyan organizmusokat, mikrobákat és vegyi anyagokat, amelyek ártalmasak lehetnek a kutyádnak.

A friss, tiszta, folyóvíz mindig sokkal jobb.

A jó szabály ilyen esetekre: ha nem úsznál benne szívesen, valószínűleg nem jó a kutyának sem.

És ne feledd, mint minden más tevékenység esetén, mindig vigyél magaddal friss vizet, és bátorítsd a kutyádat, hogy a táljából vagy az üvegből igyon úszás után.

Úszás után érdemes a kutyát alaposan megfürdetni, főleg, ha az óceánban úszott. Ez segít eltávolítani a sót és a homokat a bundájukból, és ki tudod mosni a bundájából és a bőréről a szennyeződéseket, amelyek a vízben lehettek.

MILYEN GYAKRAN KELL MEGITATNI A KUTYÁT EGY AKTÍV NAPON?

Ha a kutya sokat mozog, gyakran kell kevés vizet innia. Ha meleg van, vagy megerőltető tevékenységet végez, például fut, gyakrabban kell innia – hozzánk hasonlóan.

Ezért fontos néha szünetet tartani és inni mozgás közben, lehetőleg árnyékban.

MI A TEENDŐ, HA A KUTYÁM IVOTT VALAMILYEN VÍZBŐL A SZABADBAN?

Ha látod, hogy a kutyád iszik valamilyen friss vízből a szabadban, akkor is gyengéden tereld abba az irányba, hogy inkább az általad hozott vízből igyon.

A következő néhány napban tartsd a szemed a kutyán, és ha úgy látod, hogy rosszul lenne, vidd el állatorvoshoz.

Egyébként élvezd továbbra is a szabadban töltött időt a kutyáddal: szüksége van a mozgásra és szereti a veled töltött időt. Ez a kedvenc elfoglaltsága!

VÁSÁROLJON MOST

VÁSÁROLJON MOST