Perfect Fit imagery

Keresés

Adja meg az alábbi kulcsszót a cikkek és termékek kereséséhez.

ÁLLÍTSD ÚJ KIHÍVÁSOK ELÉ CICÁDAT!

Hiszed vagy sem, a macskák képesek arra, hogy trükköket tanuljanak. Közösen megtanulni valami újat kiváló agytorna lehet cicád számára, ráadásul közelebb is hoz benneteket egymáshoz. Próbálkozzatok meg vele bátran! Nem tudod, hogyan kezdd el? Less el pár ötletet gazdinktól és cicájától:

@PATRICKCATSON

A Perfect Fit megosztása MEGOSZTÁS
ÁLLÍTSD ÚJ KIHÍVÁSOK ELÉ CICÁDAT!

Nem mondhatnám, hogy Patrick a világ legegyüttműködőbb macskája. Sokszor pontosan illik rá az az általános vélemény, hogy a macskák makacsak és önfejűek. Ám egy kis rábeszélés (és persze néhány finomság) után képes egyszerű trükkök és feladatok megtanulására.

Mivel Patrick nagy ínyenc (melyik macska nem az?), arra gondoltunk, jó lenne megtanítani arra, hogy parancsra üljön le, és így kérje a jutalomfalatokat – ahelyett, hogy kikapja a kezünkből. Mindig azt feltételeztem, hogy Patrick nem tanítható, de néhány egyszerű lépést követve könnyedén el tudta sajátítani ezt a trükköt. Ahhoz, hogy bármit megtaníts egy macskának, egy kis türelemre és rengeteg dicséretre lesz szükség – de a végeredményért megéri!

Szóval: hogy is sikerült Patrickot megtanítani „ülni”?

ELSŐ LÉPÉS:

Meggyőződtünk róla, hogy kéznél van pár finomság (Patrick a tonhal- és a lazacfalatokat szereti).

MÁSODIK LÉPÉS:

Amikor Patrick álló helyzetben volt, az orra előtt tartottuk az ételt, de nem túl magasan, különben a hátsó lábára állt volna.

HARMADIK LÉPÉS:

Ezután magasabbra emeltük a jutalomfalatot (de megint nem túl magasra), és finoman lenyomtuk a fenekét a földre – közben pedig azt mondtuk neki: „Ül!”

NEGYEDIK LÉPÉS:

Ahogy Patrick feneke megérintette a földet, odaadtuk neki az ételt, és nagyon megdicsértük, amiért sikerült megcsinálnia a feladatot.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

A fentieket addig ismételgettük, amíg Patrick teljesen meg nem tanulta (ami meglepően gyorsan ment), és már akkor elkezdett leülni, amikor csak a felfelé mozdulatot tettük meg az orránál. Közben kimondtuk a vezényszót – de nemsokára már „Ül!” nélkül is működött a trükk.

@PATRICKCATSON
Amy, a cicabolond hölgy & két imádnivaló macskája, Patrick és Norma

VÁSÁROLJON MOST

VÁSÁROLJON MOST