Perfect Fit imagery

Keresés

Adja meg az alábbi kulcsszót a cikkek és termékek kereséséhez.

JÁTÉKOK MACSKÁKNAK: MIÉRT OLYAN FONTOSAK?

A Perfect Fit megosztása MEGOSZTÁS
JÁTÉKOK MACSKÁKNAK: MIÉRT OLYAN FONTOSAK?

Előfordult már olyan, hogy abbahagytad, amit éppen csináltál, hogy a kiscicádat nézd játék közben? A játék alapvető fontosságú a macskák számára, hogy kielégíthessék ösztöneiket, a megfigyelést, a felfedezést, a mászást, a tárgyak megragadását és elkapását. De a játék ennél többet is jelent, megmutatja, hogy a macskád jól van és egészséges, megfelelően stimulált, kiegyensúlyozott, mindez együtt jelenti azt, hogy jól van. Ezért csapj le a lehetőségre, hogy tápláld és fenntartsd a macskád játékkedvét egész élete során!

Dr. Sandra Mc Cune, a WALTHAM® tudósa.A kiscicák esetén a legkisebb élmény is nagy hatással lehet az életük további részében mutatott viselkedésükre. Ebben a döntő fontosságú időszakban a játék egy természetes viselkedésforma, amikor a cicád a Perfect-et tanuláshoz, környezete felfedezéséhez és ami még fontosabb, annak megtanulásához használhatja, hogy bízzon az emberekben és a többi, a környezetében élő állatban, illetve kötődjön hozzájuk.

A JÁTÉK NAGYON FONTOS SZEREPET JÁTSZIK A KISMACSKA FEJLŐDÉSÉBEN

Dr. Corinne Lesaine, a Perfect Fit tanácsadó állatorvosának szavaival élve: „A játék a kulcs a kiscicád egészséges fejlődéséhez, különösen a szellemi fejlődéshez a szocializációs szakasz során. Ezért ajánlott, hogy teljes mértékben kihasználd és ösztönözd a kiscica vele született kíváncsiságát. Ezt a kíváncsiságot ösztönözheted kis tárgyak és játékok gyors és kiszámíthatatlan mozgatásával, ami teljesen leköti a figyelmét. A kis és puha tárgyak ideálisak kíváncsi kis barátod kíváncsiságának felkeltésére. Ösztönző lehet számára más háziállatok jelenléte is, játékon keresztül lehet őt bátorítani a másikkal való kapcsolatfelvételre.”

Számos olyan játék van, amelynek a kiscicád biztosan nem tud ellenállni: bújócska egy kartondobozban, puha tárgyak lóbálása, egy tollpihe, amit elkaphat, kis tárgyak az orra előtt elhúzva, hogy ráugorhasson, valamint apró, érdekes tárgyak mozgatása a látóterében és azon kívül. Csak ne feledd, a kezedet hagyd ki a játékból, különben azt is prédának fogja tekinteni! Azt ajánljuk, hogy próbáld meg, és törekedj arra, hogy ne okozz neki csalódást azzal, hogy soha nem hagyod nyerni - senki nem szeret újra és újra veszíteni, főleg nem ilyen fiatal korban!

A cicák szeretnek csörgő tárgyakkal is játszani, főleg akkor, ha felfedezték, hogy a hangot a játék belsejében mozgó falatkák okozzák. Könnyen készíthetsz otthon is ilyen eszközöket, csak tölts meg egy perforált üres műanyag palackot falatkákkal, amik lassan kipotyognak belőle játék közben!

JÁTÉKIDŐ A CICÁVAL

A gazdi szemszögéből a játék az egyik leghasznosabb, legszórakoztatóbb és legkellemesebb módja felnőtt macskád ösztönzésének és fitten tartásának. Bár a kifejlett cicád biztosan számos szórakoztató játékot kitalált, hogy elfoglalja magát, de ez nem lehet akadálya annak, hogy alternatív játékokat javasolj neki, hogy formában tartsd! A pingpong labda például egy remek módja a kis barátod játékos módon való elfoglalásának. Habár nem hagyományos macskajáték, a kartondobozokért minden cica odavan, mert imádnak benne elbújni, ráugrani és rajta élezni a körmüket; de semmiképpen ne hagyd, hogy meg is egyék azt! Ugyanilyen szenvedélyt éreznek a kicsi, lehetőleg szőrös tárgyak iránt, ami kihozza belőlük a bennük rejlő ragadozót.

A függőleges belső tér kihasználásával új távlatokat nyithatsz mozgékony barátod számára és növelheted az őt érő stimulációkat. Mászás, elrejtőzés, megfigyelés... a cicád biztosan szeretni fogja, ha lesz egy magas megfigyelőpontja, ahonnan szemmel tarthatja az eseményeket, és ezek a pontok jó alvóhelyet is kínálnak számára! Érdemes fontolóra venni, hogy a bútorokat időről-időre áthelyezd, hogy cicád új helyeket fedezhessen fel, és új nézőpontokról tarthassa rajtad a szemét!

Az évek múlásával macskád játékossága és aktivitása apadni kezd, de ez normális folyamat. Egyes macskák még 8 éves koruk után is játszanak, míg mások nem.Habár korától függetlenül mindig megpróbálhatod játékra csábítani a cicádat, de tudomásul kell venned, hogy előfordulhat, hogy nem lesz kedve játszani.

HOGYAN JÁTSSZUNK IDŐSEBB CICÁNKKAL

Az idősebb macskák viselkedésbeli változása legtöbbször az érzékszerveik és szerveik működésének lelassulásával köthető össze. A csökkent mozgásképességgel a macskád kevésbé lesz hajlandó felfedezni, vagy akár játszani, és általánosságban mozgásszegényebb életformára vált. Ebben az életszakaszban annyit tehetsz, hogy megpróbálod játékosan felébreszteni a benne rejlő macskát, aki szereti nézni a kinti madarakat vagy szeret belekapni a lengő tárgyakba.

VÁSÁROLJON MOST

VÁSÁROLJON MOST